Kan vi hæftes for fejl og mnagler når hus sælges som beset?

Spørgsmål

08.04.2014


Hej,

Min mor døde pludseligt og efterlod et rækkehus på Amager. Min søster og jeg skal nu sælge huset. Jeg er i tvivl om, hvilke ansvar vi har i forbindelse med salget af huset på dødsboets vegne. Vi har endnu ikke lavet privat skifte, men vil lade boet sælge huset. Skal der udarbejdes tilstandsrapport og/eller ejerskifteforsikring?

Vi har hørt fra flere, at vi ikke kan hæftes for fejl og mangler eller være medbetaler af en ejerskifteforsikring efter et dødsbo, da vi jo ikke har beboet huset, hvorfor det bliver solgt som beset. Er det korrekt?

Svar


Kære spørger,

Det er rigtigt at et dødsbo normalt sælger en ejendom med oplysning om, at der ikke kan gøres et ansvar gældende overfor sælger/arvinger/skifteret - en såkaldt ansvarsfraskrivelsesklausul.

En sådan kan have mange formuleringer afhængigt af den konkrete situation.

Man plejer sammen med en sådan klausul at følge de regler, der medfører at man som sælger er ansvarsfri, hvis man giver køber en tilstandsrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring og et tilbud om at ville betale halvdelen af basispræmien på denne forsikring.

Der udarbejdes også en el-rapport og en energimærkning på ejendommen.

Dette koster nogle penge, men medfører at der et overblik over ejendommens stand, og en mulighed for køber for at tegne en forsikring mod uforudsete kommende problemer på ejendommen. Det er noget en køber normalt sætter pris på og også derved kan pengene være givet godt ud.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål