Spørgsmål vedrørende privat terasse og fælles gårdareal

Spørgsmål

06.05.2014


Hej,

Vi bor i den ene af to stuelejligheder i en ejerforening med 12 lejligheder. Alle, undtaget stuelejlighederne og den ene 1. sal fik i 2009 etableret altaner. Vi ønsker nu at inddrage en del af gården (uudnyttet hjørne) til privat terasse med trappe ned hvilket kræver enstemmighed da det er afgivelsen af fællesareal. Hvis det ikke kan opnås, ville det så være juridisk set en mulighed at bede om godkendelse til et ophængt altan 80 cm over jorden, altså er det også afgivelsen af fællesareal eller er det blot ændret brug af fællesareal og derfor noget der kunne besluttes med alm stemmeflertal? Hvilken forskel vil det gøre, hvis vi laver trappe ned fra altanen?

Svar


Kære spørger,

Det vil være min umiddelbare opfattelse, at de to scenarier vil give samme resultat, altså en de facto inddragelse af fællesareal. Jeg mener ikke det i den forbindelse vil gøre en forskel om der er en trappe ned eller ej.

Det vil dog ofte være en meget konkret afgørelse/vurdering og jeg vil derfor anbefale, at i rådføre jer med en lokal advokat, der har mulighed for at se de relevante tegninger, billeder, vedtægter mv.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål