Spørgsmål om husleje ved salg

Spørgsmål

15.05.2014


Hej,

En bekendt af mig har købt et hus af et bobestyrerbo via ejendomsmægler. Ejendommen har indtil salget været udlejet, og jf. købsaftalen er der overtagelse 1.5.2014 og jf. en skrivelse fra mægler er det aftalt med køber, at lejer har opsagt lejemålet til 31.5.2014. hvorfor køber først reelt kan overtage huset der. Men køber får husleje aftalt til 3500 kr. (af lejekontrakt fremgår det, at huslejen reelt er 3800kr.) Køber har været forbi ejendommen og ser at denne er tom. Han har også talt med lejer, som fortæller, at de er fraflyttet, og at de ikke gør yderligere, ligesom de heller ikke længere betaler husleje, hvilket de faktisk ikke har gjort siden 1.3.14. Huset flyder med inventar og rod fra lejer, ligesom de to udhuse er spækket med affald og ragelse. Hvordan skal køber forholde sig i forhold til huslejebetaling for maj måned og i forhold til, at der i købsaftalen står, at han overtager huset i ryddet stand?

Svar


Kære spørger,

Det påhviler sælger at aflevere ejendommen i ordentlig og ryddet stand og i den forbindelse kan det for dig være lige meget, om lejer har misligholdt sine forpligtelser overfor udlejer/sælger.

Efter lejelovens regler kan en lejer gøre indsigelser gældende overfor den aktuelle ejer af ejendommen(indenfor visse grænser).

Det kommer an de præcise aftaler om lejeforholdet mellem sælger og dig om hvem der har hvilke forpligtelser i forbindelse med lejemålets ophør, men udgangspunktet må være, at du har krav på, at få huslejen for maj - evt. over refusionsopgørelsen - hvis der ikke foreligger andre aftaler, der klart siger noget andet - dette også selv om du nu tilfældigt har opdaget, at lejer er flyttet.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål