Fra forældrekøb til bedsteforældres lejlighed

Spørgsmål

26.05.2014


Hej,

Vores datters svigerforældre har for 8 år siden købt en 1 vær. ejerlejlighed i Kbh. N som forældrekøb. Deres søn har boet i lejligheden siden. Da vores datter og svigersøn venter sig ønsker de 2 hold kommende bedsteforældre at lejligheden fremover bliver en bedsteforældrelejlighed, idet begge hold bor langt fra Kbh. Er der noget til hinder for at min mand og jeg køber det halve af lejligheden og at der fremover står 4 personer som ejere af lejligheden? Er der yderligere noget, som vi skal være opmærksomme på? På forhånd tak for svar.

Svar


Kære spørger,

Jeg kan forstå, at jeres børn er fraflyttet lejligheden og at dit spørgsmål går på, om I bedsteforældre kan benytte lejligheden som overnatningslejlighed, når I er i København.

I skal være opmærksomme på, at lejligheder ikke må henstå ubeboede i hvert fald ikke i Københavns Kommune, jf. reglerne herom i Boligreguleringsloven, hvorfor det nok ikke er muligt. I bør i øvrigt også undersøge ejerforeningens vedtægter, der kan indeholder regler omkring benyttelse m.v.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål