Beskatning ved salg

Spørgsmål

10.06.2014


Hej,

Vi bor i dag på en stor grund (1600 m2), hvor vores ældre hus, som vi har boet i i 12 år, ligger 80 cm for langt inde på grunden til at vi kan udstykke 2 grunde. Da huset er meget dyrt i drift og trænger til renovering, tænker vi på at rive det ned, og bygge et nyt hus på den grund, vi allerede bor på. Samtidig vil vi udstykke en ny grund (grund 2). Kan vi sælge hus og grund 1, når vi har dette opført og har boet i det nogle måneder, vi bor til leje andet steds medens det opføres, uden at blive beskattet og derefter opføre nyt hus til os selv på den nyudstykkede grund 2? Eventuelt opføre begge huse samtidig og flytte til grund 2, når vi har solgt hus og grund 1?

Svar


Kære spørger,

Et fyldestgørende svar vil kræve en meget nøje gennemgang af alle oplysninger og en afklaring af, om der måske kunne blive tale om en udnyttelse af en ansøgning om dispensation i relation til udstykningen.

Det skattemæssige spørgsmål kræver også en helt konkret vurdering og nøje drøftelse og den samlede løsning kan for jer være af betydelig økonomisk værdi, så der er for mig ingen tvivl om, at I bør henvende jer til en boligadvokat for at få den konkrete rådgivning, der kan tage højde for alle tilgængelige oplysninger og " samle buketten " på en ordentlig måde.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål