Uenighed om lokalplans bestemmelser og bestyrelse

Spørgsmål

17.06.2014


Hej,

Jeg har et spørgsmål vedrørende uenighed med en bestyrelse for en ejerforening.

Mine forældre har et rækkehus i et område, der er underlagt en lokalplan, der blandet andet stiller krav til placering og omfang af bebyggelse. Mine forældre har i deres have opsat et skur. Skuret er i overensstemmelse med lokalplanens bestemmelser (i hvert fald som vi læser den – vi er pt. i kontakt med den pågældende kommune for at høre dem ad, om vi har ret). Der står intet om, at bestyrelsen skal spørges angående opsætning af skuer o.l. i ejerforeningens vedtægter. Det skal tilføjes, at flere af de andre ejendomme har skuer i haven.

Efter af skuret er blevet sat op, har mine forældre modtaget et brev fra bestyrelsen om, at skuret skal fjernes. Grunden, der er blevet givet, er, at de ikke har fået lov af bestyrelsen til at sætte skuret op. Når det bliver påpeget, at flere af de andre ejendomme har skuer, er svaret, at der er kommet ny formand for bestyrelsen, og derfor stilles der andre krav. Bestyrelsen har ikke kunnet fremvise noget på skrift, der siger, at der ikke må opsættes skuer i haven, eller at bestyrelsen skal spørges inden.

Mit spørgsmål er, hvad mine forældre skal gøre, hvis opsætningen af skuret ikke strider imod lokalplanens bestemmelser, men bestyrelsen for ejerforeningen siger, at det skal fjernes? Hvem skal man klage til, hvis man mener, at en ejerforenings bestyrelse ikke har hjemmel til deres beslutninger?

På forhånd tak for hjælpen.

Svar


Kære spørger,

Du har helt ret i at bestyrelsen skal redegøre for hvorfor bestyrelsen/ejerforeningen har kompetence til at skulle godkende opsætning af et skur. Dette er forudsætningen for at tilladelse kan kræves.

Der er ingen klagemulighed, men bestyrelsen kan, hvis de mener de står sikkert i sagen, vælge at stævne dine forældre eller true med eksklusion af ejerforeningen.

Hvis det kommer dertil skal de kontakte en boligadvokat.

Med venlig hilsen,
Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Damsholt

Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål