Husandel ved dødsfald

Spørgsmål

17.06.2014


Kære ekspertpanel,

Min kone er meget syg af kræft og vil sandsynligvis dø meget snart. Vi har boet sammen og været gift siden 2002, hvor jeg flytter ind i hendes ejede hus. Vi bygger om og optager et lån på 2,2 mil. for hele huset. Vi har solgt huset men ikke fået ubetalt pengene endnu. Vi er separret nu for at hendes barn skal arve meste mulig af forsikringer o. lign. Men indgår huset også i en bodeling efter hendes død eller vil jeg få min halvdel af huset? Og hvis ikke hvad skal jeg gøre for at få min retmæssige andel (halvdelen) af huset?

Svar


Kære spørger,

Jeg forstår på dit spørgsmål, at huset og dermed salgsprovenuet tilhører din tidligere hustru, men at du har den opfattelse, at halvdelen retmæssigt tilhører dig. Hvis I er enige om dette, bør I udarbejde en skriftlig aftale herom.

Hvis ikke det allerede er sket, kan der alternativt i forbindelse med jeres bodeling efter jeres separation foretages den fordeling, som I måtte ønske.

Da I er separerede, har du ingen arveret efter din tidligere hustru. Hun kan dog oprette et testamente til fordel for dig. Testamentets indhold skal respektere særbarnets tvangsarveret.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål