Fra fremlejekontrakt til køb

Spørgsmål

17.06.2014


Hej,

Vi har fremlejet vores hus til en sød familie i et år med en tidsbegrænset leje kontrakt. Familien har en projekt lejelighed som de venter på bliver indflytnings klar og vi flyttede til en anden del af landet og ville gerne lige se om vi kunne falde til det nye sted før vi solgte vores hus. Vores fremlejer har boet i vores hus og de er rigtig glade for det og vi har fundet ud af efter 4 måneder at vi ikke har lyst til at flytte tilbage til København.
Derfor har vi begge tænkt på den mulighed, at de købte huset hvilket ville spare os for en masse besvær og dem for nogle måneders husleje. Vi kan sikkert også spare en ejendoms mægler og bruge en bolig advokat i stedet til at håndtere salget. Kan man bare ændre en fremleje kontrakt til et køb? Er der nogen fald grupper?

Tusind tak for hjælpen.

Svar


Kære spørger,

Det lyder som en god ide, som jeg synes, I skal gå videre med.

Der er ikke noget problem i at aftalerne "afløser" hinanden, men det skal naturligvis gøres på en måde, som for både køberne og jer selv, som sælgere, skaber tryghed.

For jeres eget vedkommende skal I benytte den fremgangsmåde, som betyder at køber skal have tilstandsrapport og andre tekniske oplysninger om ejendommen og et forslag til en ejerskifteforsikring.

Ved at køber modtager dette materiale med et tilsagn om at I vil betale halvdelen af basispræmien på ejerskifteforsikringen vil I blive ansvarsfri i meget stort omfang.

Informationerne skal give inden købsaftalen underskrives og de er nødvendige at indhente, selv om køberne måske kunne sige, at de kendte ejendommen godt efter lejeperioden.

Det er klart anbefalelsesværdigt at I repræsenteres af en boligadvokat, men køber skal også have mulighed for at vælge egen rådgiver.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål