Vores baghave tilhører vores nabo

Spørgsmål

26.06.2014


Hej,

Min kæreste og jeg overtog d. 15 april vores nye hus i en lille landsby uden for hillerød. Grunden er knap 2000 kvm og består af en have, et hus, en stald, en stor lade, et værksted, en dobbelt carport og en baghave.

Sagen er den, at vores nabo netop har været forbi for at byde os velkommen, og ved samme lejlighed ville han lige vise, hvor skellet gik. Jeg fik med det samme bange anelser.
Han fortæller at hele baghaven faktisk ligger på hans grund, og at de gamle ejere, havde lejet denne grund af ham. Vi var godt klar over, at de gamle ejere havde en leje-aftale med naboen, men det var omkring en indhegning, som ligger ved siden af vores grund, i nordlig retning. (Baghaven ligger i vestlig retning).

Jeg fortalte naboen at han måtte tage fejl, da vi havde fået fremvist grunden, med denne baghave som en del købet. Vi sagde, at vi godt var klar over at vi kunne leje indhegningen i nordlig retning, da både sælger og ejendomsmægler havde gjort os opmærksomme herpå, men at det ikke havde vores interesse på nuværende tidspunkt.

Men naboen stod fast og sagde, at det var en gammel leje-aftale, som havde stået på lige siden at den store lade blev opført tilbage i slut 80'erne. Aftalen galt indhegning OG baghave.

Han fortalte, at ejeren af huset dengang, byggede laden til hans veteranbiler. Laden er opført med 5 porte på den vestlige side og han skulle eftersigende have brugt baghaven til at køre ind og ud af.

Jeg har gravet lidt og fundet byggesagen på opførelsen af laden og her er der et matrikel kort, som faktisk giver vores nabo ret.

Vi står nu i noget af en hovedpine, hvor det kan være svært at finde ud af, hvad vi egentlig skal foretage os.
Vi føler at ejendomsmægleren har solgt os noget, som ikke har været hans at sælge. Vi får lyst til at kræve erstatning - kan vi det? Med salgsopstilligen fulgte der ikke et matrikel kort med.

Efter en snak med sælger, så viser det sig, at de heller ikke har været klar over forholdene, da de har lejet indhegningen fra day one og har derfor aldrig stødt på skel spørgsmålet.

Vi har aldrig været i tvivl om, at baghaven skulle være en del af vores grund, da baghaven slutter med en stor forhøjning, hvor naboens mark starter på den anden side. Ydermere virker det underligt at bygge en stor lade med 5 porte, hvor man er nødsaget til at bruge naboens grund, til at køre ind og ud. Set udefra virker denne forhøjning som det naturlige skel.

Vi har brugt hele foråret på at fjerne bjørnekløer, slået græs og anlagt urtehave og nu ser det ud til, at vi taber det hele på gulvet.

Hvad gør vi?

På forhånd tak.

Svar


Kære spørger,

Det er uden tvivl en uheldig og ulykkelig situation i der er havnet i, og jeg vil ud fra din beskrivelse af forløbet mene, at der vil være mulighed for at gøre mangelsbeføjelser gældende overfor sælger, hvad enten det er ophævelse af handlen eller erstatning. Derudover er det min opfattelse, at mægler tillige bærer et ansvar, ligesom det kunne overvejes om ikke det samme gør sig gældende for evt. rådgivere I måtte have benyttet jer af i forbindelse med handlen.

Jeg vil råde jer til at kontakte en advokat der har mulighed for at gennemgå dokumenterne og dermed foretage en konkret vurdering og rådgivning vedrørende jeres muligheder.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål