Kreditforening vil kun låne 70% af købssum

Spørgsmål

01.07.2014


Hej,

Jeg vil gerne spørge til, hvordan reglerne er for realkreditlån.

Vi har i 2 år forsøgt at købe en bolig, men på grund af at Kreditforeningen kun ville finansere ejendommen med 70% lån istedet for normalt 80%, så har vi haft et pokkers mas med at skaffe de sidste 10%.

Ejendommen har tidligere haft blandet bolig og erhverv og ligger midt i byen, men erhvervsdelen er fjernet Det er så lykkedes, men vi sidder temmelig dyrt med de 10%, og der har jeg forhørt mig, om vi evt. kunne få noget af kreditlånet afdragsfrit men har fået af vide at det kan man ikke når der kun er finanseret 70%. Jeg har selv prøvet at kigge realkreditlovgivningen igennem og kan ikke finde noget som helst der bekræfter, hvad kreditforeningen påstår. Så kan det passe, at man bare kan sige "vi vil kun låne jer 70% af købssummen, og I kan ikke få det afdragsfrit"?

Svar


Kære spørger,

Realkreditinstitutternes udlån og virksomhed er bl.a. reguleret af lov om realkreditlån og realkreditobligationer. I denne lov er opstillet en række maksimumbegrænsninger for långivningen bl.a. i forhold til løbetid, afdragsfrihed og belåningsgrader. Så længe realkreditinstitutterne efterlever disse grænser, så er det deres suveræne kommercielle beslutning, hvem de vil låne ud til, hvor meget de vil låne ud, og om de vil tilbyde låntager afdragsfrihed. Der er således ikke umiddelbart noget at gøre i forhold til jeres nuværende kreditforeningen, men I er jo ikke stavnsbåndet til denne kreditforening. Derfor vil jeg anbefale jer at tage kontakt til nogle af de øvrige kreditforeninger, idet det meget vel kan tænkes, at nogle af disse ville være interesserede i at yde jer de lån, I ønsker.

Med venlig hilsen,
Advokat Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål