Sommerhus i fællesskab

Spørgsmål

01.07.2014


Hej,

Vi er 3 søskende der har købt et sommerhus på tvang, den samlede her og nu investering er på 42000,. pr. pers., der udover skal der investeres 10000 pr. pers i huset. Vi er enige om at ved udtrædelse af fællesskabet skal de andre overtage det for investeringen altså 52000,- og huset skal vurderes. Knasten består nu i, at ved et senere salg til mere end 1. vurdering, mener den sælgende part at han skal have 1/3 af salgsprisen påtrods af at han har solgt for flere år siden og jeg siger, at han kun skal have 1/3 af første vurdering.

Svar


Kære spørger,

Der er utallige måder at lave den type af fordelinger på, og dit spørgsmål er et rigtig godt eksempel på, en af de mange overvejelser og drøftelser man skal tage når man vælger at købe fast ejendom i fællesskab med andre.

Jeg kan ikke komme med en endelig løsning på dit problem, men blot opfordre til, at I i fællesskab får talt jer til en brugbar løsning og får den nedfældet i en samejeoverenskomst, samme med de øvrige forhold der bør reguleres ved et sådan ejerskab.

Jeg vil dog bemærke, at hvis en af ejerne træder ud af samejet, og dermed sælger til de øvrige, så vil udgangspunktet være, at der er gjort endeligt op på dette tidspunkt, og at vedkommende således ikke har krav på yderligere ved de tilbageværende ejeres videresalg.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål