Vindmøller opsat uden mit kendskab ved køb

Spørgsmål

08.07.2014


Hej Danske Boligadvokater,

For to år siden købte jeg et hus gennem en mægler i Randers. På købstidspunktet var der planlagt opstillelse af 6 vindmøller tæt på mit hus. Dette fortalte mægleren mig desværre ikke. Jeg fandt først selv ud af det 4 måneder efter købet (det samme tidspunkt som de 5 andre naboer hørte om det). Opstillelsen blev besluttet ca. et par år før jeg købte. Jeg kan forstå fra andre kilder, at mægleren har pligt til at fortælle mig om disse vindmøller. For et par måneder siden blev det afgjort, at jeg får 100.000 kr. i værdiforringelse. Jeg er ret træt af, at jeg ikke selv fik lov at tage stilling til, om jeg ville købe huset under de faktiske omstændigheder. Jeg ville aldrig have turdet købe huset, hvis jeg kendte til vindmøllerne. På den måde føler jeg mig snydt af mægleren. Jeg har ikke snakket med mægleren endnu. Jeg ville vente og se, om jeg fik værdiforringelse. Hvis jeg ikke fik det, kan man sige at jeg ikke havde grund til at klage. Jeg mener, at mægleren bør give mig en form for erstatning. Denne erstatning har ikke noget med værdiforringelsen at gøre, men det skal være en kompensation for, at jeg er blevet "snydt" til at købe et hus. Jeg kan risikere at blive stavnsbundet til huset, fordi jeg ikke kan sælge det pga. vindmøllerne. Huset ligger langt ude på landet, så det vil evt. ikke være nemt at sælge i forvejen. Vil I vurdere, at jeg kan få en erstatning fra mægleren? Har I erfaring med lignende sager? Hvad vil I sige, at mit næste trin skal være?

Svar


Kære spørger,

Du overvejer at kræve kompensation hos ejendomsmægleren fordi du føler dig snydt i forbindelse med dit køb af ejendommen, hvor der på købstidspunktet var planlagt opstilling af vindmøller tæt på ejendommen.

Jeg kan ikke ud fra dine oplysninger se, at der er grundlag for et erstatningsansvar mod ejendomsmægleren. Uanset om du kalder det erstatning eller kompensation og formentlig også uanset om mægleren vidste eller burde have vidst, at der var planlagt opstilling af vindmøllerne.

Derimod burde du eller din advokat have undersøgt forholdene inden du købte ejendommen.

Du må efter min opfattelse tage til takke med værdiforringelsen.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål