Mulighed for rentefrit forældrelån

Spørgsmål

11.07.2014


Hej ekspert,

Min kæreste, vores datter og jeg vil gerne flytte på landet sammen med "farmor" til vores datter. Min mor ("farmor") har formodentlig formue nok til at betale for ejendommen, evt. sammen med penge fra vores nuværende bolig.

Mit spørgsmål er flg.
Kan man lave et rentefrit forældrelån således at vi køber ejendommen (for farmors formue som vi låner) og afholder alle udgifter derved såsom skat etc. og så bor i ejendommen sammen med min mor ("farmor") i et en-familieshus uden at skulle tænke på ekstra brand- og støjregler som med ideelle anparter? Og kan det lade sig gøre for "farmor" at bo der uden lejekontrakt etc. og penge imellem os?

Hvis ikke den model dur, kan man så lave en sameje ordning hvor farmor køber ejendommen og vi andre afholder hovedparten af udgifterne på en anden måde? Hun skulle jo gerne få lidt ud af sin investering :)

Det vi ønsker at opnå er et minimum af udgifter og bureaukrati i forhold til vores bofællesskab og at kunne fordele udgifterne således at min mor har færre udgifter end os.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Svar


Kære spørger,

Der er mulighed for, at I finansierer jeres boligkøb ved helt eller delvist lån fra "farmor". Dette lån kan være rentefrit, men det kræver, at lånets vilkår følger nogle retningslinjer, der er fastsat af SKAT.

Til den nærmere udformning af låneforhold, køb samt jeres indbyrdes forhold, bør I søge rådgivning hos en advokat. Der er mange forhold, der spiller ind, når den mest hensigtsmæssige løsning skal findes.

Både i forholdet mellem dig og din kæreste på den ene side og "farmor" på den anden side, men også forholdet mellem dig og din kæreste.

Med venlig hilsen,
Anders Welding
Dansk BOLIGadvokat, København S

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål