Information om totalmodernisering

Spørgsmål

12.08.2014


Hej,

Jeg overvejer at totalmodernisere min 50 kvm. lejlighed fra 1978 med henblik på mulig udlejning. Der gælder jo forskellige regler for huslejefastsættelse, afhængig af totalmodernisering eller ej. Jeg er imidlertid i tvivl om, om lejligheden allerede for 8 år siden (før min tid) blev totalmoderniseret, da køkken og bad er af nyere dato. Hvordan finder jeg ud af det? Skal jeg kontakte den gamle ejer og bede om dokumentation? Har jeg krav på dette?

Svar


Kære spørger,

Først og fremmest skal du finde ud af, om lejelovens regler (§§ 47 + 58) eller boligreguleringslovens regler finder anvendelse ved udlejning (§ 29c) af din lejlighed. Det afhænger af, hvilken kommune du bor i. Bor du i en stor kommune, vil boligreguleringsloven være gældende for dig. Bor du i en lille kommune, kan lejeloven være gældende. Du kan spørge din kommune herom.

Uanset om det er det ene eller det andet regelsæt, der finder anvendelse for dig, er det yderst kompliceret at opgøre den maksimale lovlige leje, og hvad der er muligt i din situation, kan jeg beklageligvis ikke oplyse dig på det foreliggende grundlag. Det vil kræve langt større indsigt i sagen. Du skal dog regne med, at mulighederne for at opkræve en forhøjet leje vil være begrænset, hvis boligreguleringslovens finder anvendelse.

Et godt råd er, at du kan kontakte Huslejenævnet i din kommune og bede om en forhåndsgodkendelse af den leje, du har tænkt dig at kræve.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål