Ejerskifte af andelsbolig ift fejl og mangler

Spørgsmål

14.08.2014


Hej,

Jeg har et spørgsmål angående ejerskfite af andelsbolig i forhold til fejl og mangler.

Min kæreste og jeg købte en bolig sidste år, hvor der var installeret badekar i boligen. Dette var installeret i 2010/11. Badeværelset er ikke vådrumssikret, hvorfor vi nu står og skal have lavet brusekabine og er nødsaget til at vådrumssikre lokalet - altså lave det helt om. Mit spørgsmål går på, hvorvidt tidligere ejer ikke skulle have vådrumssikret - og
hvorvidt vi kan gøre krav på dette i forhold til vores renovering og dermed få erstatning? Bestyrelsen har godkendt badeværelset - er de medansvarlige?

Svar


Kære spørger,

Hvis der ikke er foretaget vådrumssikring, og hvis der i bygningsreglementet stilles krav herom, vil der være tale om en mangel. Tilstedeværelsen af en sådan mangel vil med al sandsynlighed berettige jer til et forholdsmæssigt afslag i købesummen af sælger.

Bemærk dog, at det forholdsmæssige afslag ikke nødvendigvis vil beløbe sig til de faktiske omkostninger, der er forbundet med at foretage vådrumssikring.

Andelsboligforeningen vil næppe kunne drages til ansvar i denne situation.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål