Kan min ejendom sælges som almindeligt salg?

Spørgsmål

19.08.2014


Hej,

Vi er en privat andelsforening, som består af tre personer - mig og mine to børn. Foreningen ejer et stort gammelt enfamiliehus, som er registreret som et sådant i BRF-registeret, men er indrettet, så det kan bruges som to lejligheder. Jeg er det eneste medlem af foreningen, som bor i huset. En del af huset er lejet ud til tre studerende.

Vi ønsker at sælge huset som et almindeligt enfamiliehus. Ikke som andele. Mit spørgsmål er: Kan andelsforeningen som juridisk person uden videre sælge ejendommen i almindeligt salg til en køber, som ønsker at bruge boligen som enfamiliehus? Og hvis ikke, hvad skal der til, for at den kan?

Svar


Kære spørger,

Ja, andelsforeningen kan uden videre sælge huset i almindeligt salg til hvem som helst - også en køber, der ønsker at bruge huset som enfamiliehus.

Ved salg og tinglysning af skøde skal det blot kunne dokumenteres, at den eller de, som på foreningens vegne underskriver købsaftale og skøde, har den fornødne tegningsret. Formentlig - afhængig af foreningens vedtægter - skal der holdes en generalforsamling i foreningen, hvor det besluttes at sælge huset, og referat heraf skal så udarbejdes og benyttes som dokumentation i forbindelse med salget.

Med venlig hilsen,
Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg C

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål