Fyr i stykker før overtagelse af hus

Spørgsmål

01.10.2014


Hej,

Min kæreste og jeg overtog den 1/9 vores hus. Huset er fra 1973. Da vi mandag 15/9 aften vælger at tænde for fyret, fosser det ud med vand. Tirsdag har vi en autoriseret ude og kigge, og han konstaterer, at der er en 5 mm. stort hul i kedelen. Dette hul konstaterer han også er gammelt - altså mere end 2 uger.

Da vores ejerskifteforsikring højst sandsynligt ikke går ind og dækker hele udgiften for fyret, er mit spørgsmål til jer, hvem jeg kan søge regres mod. Sælger påstår, at han fyldte vand på en uge før overtagelsen, og at der aldrig har været problemer. Hvilken en af tingene han lyver om ved jeg ikke. I tilstandsrapporten er der heller ingen anmærkninger på fyret.

Er det virkelig os, der kommer til at hæfte for dette?

Svar


Kære spørger,

Da jeres observation er umiddelbart efter overtagelsen og hvis vvs´manden er meget sikker i sin sag, kan sælger være ansvarlig.

Det kræver dog, at det kan bevises, at sælger har kendt til manglen uden at sige det til jer.

Måske kan et syn og skøn - med en uvildig skønsmand - afklare, hvor gammel skaden er.

I bør dog kontakte en boligadvokat for at få belyst, om chancen for at få sælger til at betale en erstatning er god og ikke mindst hvor stor en sådan erstatning kan blive.

Kedlen har nogle år på bagen kan jeg forstå, og skulle måske være skiftet ud alligevel indenfor et kortere tidsrum. Hvis man har vidst dette som køber( eller burde vide dette) kan man ikke få den fulde omkostning dækket af sælger.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål