Kreditforening vil sælge mit lejede hus som beset

Spørgsmål

01.10.2014


Hej,

Jeg bor til leje i et hus, der har været på tvangsauktion, og kreditforeningen tog selv huset hjem. Nu vil kreditforeningen sælge mig huset billigt - men på "tvangsauktions lignende vilkår" - dvs. købt som beset - uden de hæfter for yderligere.

Spøgsmål: Kan man overhovedet det? Jeg mener at have læst, at selv om en hus køber underskriver sådan en aftale, har sælger stadig et ansvar? I så fald kan jeg jo trygt gå med hertil.

Svar


Kære spørger,

Når du er privat køber af et hus der skal anvendes til almindelig beboelse, får det normalt ingen betydning for dig, hvis sælger vil sælge "som beset" eller lignende.

Du bør dog sikre dig, at du har de normale informationer, som en "almindelig boligkøber" vil få i de allerfleste tilfælde i form af forskellige tekniske rapporter og en mulighed for at forsikre sig imod eventuelle mangler.

Alt har naturligvis noget med prissætningen og købsvilkårene at gøre, - så et godt råd vil være, at kontakte en boligadvokat allerede nu for at få den rette strategi både for så vidt angår prisdrøftelsen og belysningen af de tekniske forhold - og så kan den pågældende jo naturligvis hjælpe med den digitale tinglysning til slut.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål