Indvendig vedligeholdelse

Spørgsmål

04.11.2014


Hej,

I vores andelsboligforening fik vi sidste år malet vinduerne udvendigt og i kant og fals. Malerne lukkede desværre vinduerne lige efter de havde malet, hvilket har bevirket, at tætningslisterne blev malet over, og at vinduerne har svært ved at lukke/åbne. Vores formand/bestyrelse klarede dette ved at meddele andelshaverne, at dette var indvendig vedligeholdelse, og at vi selv skulle udskifte tætningslisterne. Foreningen indkøbte tætningslister, som vi kunne få udleveret. Vores vedtægter siger følgende: Andelshaveren har pligt til at vedligeholde lejligheden med maling, hvidtning og tapetsering samt til at foretage andre vedligeholdelsesarbejder, som efter lejeloven påhviler en lejer, eller som efter særlig generalforsamlingsvedtagelse er pålagt andelshaverne. Kan du hjælpe mig?

Jeg mener ikke, at det er indvendig vedligeholdelse, og jeg mener i hvert fald, at malerne skulle have haft besked om at gøre det om.

Svar


Kære spørger,

Jeg er indledningsvis enig i, at hvis manglerne hvis jeres vinduer skyldes maleren, så vil det være naturligt og rimeligt, at han forestod udbedringen. Jeg mener ikke udskiftning af listerne ville hører under en lejer vedligeholdelses pligt indvendigt i et lejemål, og hvis det er den formulering der fra foreningens side bruges som argument for at I selv skal forestå udskiftningen, ser jeg ikke at I er forpligtiget hertil.

Med venlig hilsen,
Jesper Andersen
Dansk BOLIGadvokat, Hadsund


Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål