Overdragelse af sommerhus

Spørgsmål

11.11.2014


Hej,

Jeg ejer et sommerhus i Sverige sammen med mine to søskende (hver 1/3). Vi betaler ejendomsværdiskat af beløbet 80.000SEK. Mine søskende bruger ikke huset og ønsker at afstå deres ejerskab til mig uden beregning. Huset er meget primitivt uden vand, el og ordentlige sanitære forhold - ud over manglende vedligehold. Jeg er klar på at investere en del i huset for at kunne bruge det fremover. Men hvordan overdrager vi det smartest skatteteknisk? De må jo vel ikke bare give mig deres ejerandel i gave - uden at jeg bliver indkomstbeskattet? Vi har overvejet om en model kunne være, at de gav deres andel tilbage til vores far (som vi opr. arvede huset fra ifbm. boskifte), og han så giver de 2/3 videre til mig. For mig at se kommer alle disse gaver under de 59800DKK som er under gave-afgiftsgrænsen.

Svar


Kære spørger,

Du har ret i, at du vil blive indkomstbeskattet, hvis dine søskende overdrager deres andele til dig som gave. Som søskende kan man kun komme uden om denne beskatning, hvis man har boet på samme adresse de sidste 2 år, og hvis man stadig bor sammen når gaven bliver overdraget.

Det er også rigtigt, at du ikke vil blive beskattet, hvis det var din far, der skulle overdrage andelene til dig. Men det du foreslår (altså at bruge din far som mellemmand), vil i mine øjne være at omgå skattereglerne om indkomstbeskatning af gaver mellem søskende.

Hvis du alligevel mener, at du vil gøre det på denne måde, vil jeg råde dig til at kontakte en advokat som kan rådgive dig mere præcist om jeres muligheder og deres skattemæssige konsekvenser.

Med venlig hilsen,
Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål