CO-adresse

Spørgsmål

20.11.2014


Hej,

Min forlovede og jeg har købt bolig, som pt. renoveres sammen med min søsters kæreste, som oven i købet har fået lov til at opholde sig i boligen som tak for hjælpen. Han har selv interesse i at finde sin egen bolig i København, og derfor sammensatte vi dette tilbud for ham: han bor gratis i vores lejlighed imens han hjælper os med at sætte den i stand. Dertil har vi så et par spørgsmål.

Vi ønsker at give ham CO-adresse hos os, så han har mulighed for at flytte læge og andre praktiske omstændigheder til København, men hvilken indflydelse vil det få for vores økonomi, herunder SKAT? Hvad skal vi oplyse, og hvordan, så vi ikke får et skattesmæk?

Svar


Kære spørger,

Indenfor familiekredsen er der normalt vide rammer for at hjælpe hinanden og lade nogen bo hos sig, men "søsters kæreste"( ikke samlever) er ikke helt inde i familiekredsen, som den traditionelt forstås.

Hvis der er tale om væsentlige praktiske opgaver, som det ville koste jer væsentlige beløb , hvis en alm. håndværker skulle have lavet det - og hvis den pågældende samtidigt bor gratis, er der for mig at se en risiko for, at han kan blive skattemæssigt bedømt, som om han havde fået et normalt vederlag for arbejdet og I, at I havde fået en normal huslejebetaling.

Begge dele skulle i så fald indkomstbeskattes.

Problemstillingen bliver meget klar, hvis han udfører et arbejde for jer, der normalt er omfattet af hans erhverv, men der er tale om helt konkrete overvejelser, som I bør drøfte med en skatteadvokat, hvis arbejdet har et betydeligt omfang.

Med venlig hilsen,
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål