Sælger har efterladt indbo

Spørgsmål

25.11.2014


Hej,

Vi har købt hus, hvor sælger har efterladt ALLE hans ting. Der er ca. 200 kvm skrald, som vi har fået tilbud på at få fjernet, ca. 55000 kr. Dette vil sælgers bank ikke tage med i refusionsopgørelsen til trods for, at der står, at boligen skal være rydeliggjort ved overtagelsesdagen.

Dette mener vores egen advokat skulle været under forbehold, hvilket vi ikke gør, da det jo står sort på hvidt i købskontrakten.
Vi er lige ved at opgive og sælge igen, da det har været en lang sej kamp, at få sælger til at reagere, men han er tilsynladende fuldstændig ligeglad. Vi har en lille datter på vej, som kommer den 1.2 ca., og vi havde regnet med en masse arbejde i huset, før hun kommer. Men vi havde ikke regnet med, at vi skal bruge en MASSE penge på at få fjernet SÆLGERS indbo, og en hund der kaster op hver gang, hun er i haven pga. al det lort, der ligger derude.

Kan det virkelig være rigtigt, at sælger bare kan få lov til at smutte, og det skal koste os penge/tid/hovedpine at fjerne hans ting? Vi er så bange for, at sælger så melder til politiet, at vi har smidt hans ejendele ud.

SvarKære spørger,

I bør drøfte med jeres advokat om forholdet er så væsentligt, at I er berettigede til at hæve handelen.

Det kan der være mulighed for, men der kræves rigtig meget for at bruge et sådant skridt, og det vil være helt afgørende, at jeres advokat i givet fald er enig med jer i, at situationen er så alvorlig og væsentlig, at det er forsvarligt at hæve handelen.

At hæve handelen har naturligvis nogle meget store konsekvenser - derfor skal man være helt sikker på at grundlaget klart er til stede.

Det jeres advokat formentlig har sagt noget om, det er muligheden for at holde et beløb tilbage - eller medtage det i refusionen, men der er helt klare regler herom.

Man kan ikke holde et beløb tilbage, selv om der er fysiske mangler ved huset eller som her, hvor manglen består i, at sælger ikke har holdt aftalen om at rydde huset - medmindre det konkret er aftalt.

Men det betyder ikke, at I skal finde jer i situationen - I har et erstatningskrav, I kan gøre gældende svarende til de udgifter, der rimeligt afholdes til bortskaffelse af sælgers "skrald".

Tal med jeres advokat om fremgangsmåden - der kan muligt søges retshjælpsdækning hertil.

Med venlig hilsen
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål