Indledende møde med en advokat

Spørgsmål

15.01.2015


Hej

Jeg har i forbindelse med et huskøb haft problemer med et nedbrudt tag, som hverken ejerskifteforsikring, byggesagkyndig (tilstandsrapport) eller advokat mener er deres problem. Jeg har derfor måttet bekoste et helt nyt tag. Jeg mener selv, jeg har en god sag, men det er jo ikke billigt. Jeg har en retshjælpforsikring på kr. 100.000, men hvordan aktiverer jeg den, da det er samme forsikringsselskab, som har ejerskifteforsikringen ? Vil et indledende møde med en advokat være for egen regning, inden retshjælpen træder i kraft ?

Svar


Kære Spørger

Du skal henvende dig til en boligadvokat for med denne at drøfte sagens videre forløb.

Hvis advokaten er enig med dig i, at sagen skal/bør føres, sørger advokaten for at få accepten fra retshjælpsforsikringsselskabet om at sagen dækkes omkostningsmæssigt på de betingelser, der nu vil være gældende for din retshjælpsforsikring.

Der kan måske være et mindre omkostningsbeløb i startfasen, som du selv skal udrede, men det må afklares med din advokat.

Udgangspunktet vil ellers være, at alle relevante omkostninger for sagens førelse vil være dækket af forsikringen, - og det har ikke nogen betydning, at der evt. er tale om samme selskab.

Medlemmer af DanskeBOLIGadvokater har som en del af deres boligrådgivning et tilbud om et kort gratis indledende møde, - det kunne du måske benytte dig af.


Med venlig hilsen

Erik Turley,
Danske BOLIGadvokater, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål