Disposition over kreditbeskyttede midler og aktiver

Spørgsmål

23.01.2015


Hejsa,

Jeg købte et hus for en erstatning som jeg modtag. jeg fik den selvfølgelig på en kreditorbeskyttet konto osv. Jeg ved godt, at ingen kreditorer kan gøre udlæg i mit hus fordi det jo er købt for min erstatning. Nå men mit spørgsmål er således: Jeg kan bytte mit hus væk til et andet og vil det stadig så være kreditorbeskyttet (mit nye hus), eller hvad hvis jeg sælger mit hus og køber et, er det så kreditorbeskyttet? Håber på svar.

Svar

Hej,

Hvis dit hus er købt for kreditorbeskyttede midler, kan du godt sælge dit hus og købe et andet eller bytte huset til et andet og fortsat opnå kreditorbeskyttelse af dit nye hus. Det afgørende er blot, at du kan dokumentere, at der ikke sker sammenblanding af kreditorbeskyttede og andre midler. Du bør få tinglyst en servitut på huset, hvoraf fremgår, at købesummen er betalt med kreditorbeskyttede midler.

Det kan være vanskeligt ved disposition over kreditbeskyttede midler eller aktiver at sikre sig, at midlerne/aktiverne opretholder sin status som kreditorbeskyttede. Jeg vil derfor anbefale, at du søger vejledning hos en advokat, så du er sikker på, at du kommer til at bære dig rigtigt ad.


Med venlig hilsen

Henrik Palmkvist

Danske BOLIGadvokater, Frederiksberg

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål