Udlejning af lejlighed i ejerforening

Spørgsmål

26.02.2015Hej!

Jeg er formand i en Ejerforening på 6 lejligheder. Jeg bor i min egen lejlighed. Der er 4 ejere der har valgt at leje deres lejlighed ud. Der står ikke noget i vores vedtægter om udlejning (det er ikke normalvedtægter). Kan de leje ud uden at spørge resten af ejerne? Vi har også i vores vedtægter et forbud mod at parkere i en indkørsel der er langs med bygningen men der er en lejer, der parkerer der, selvom han har fået at vide, han ikke må. Hvordan kan jeg forholde mig over for dette problem? Ejeren er også gjort opmærksom på sin lejers overtrædelser.

Svar


Kære spørger

Den klare hovedregel er, at ejere af lejligheder kan leje sin lejlighed ud uden begrænsninger. Hvis de skal pålægges begrænsninger i forhold til udlejning skal vedtægterne ændres. Lejere af lejligheder i ejendommen skal efterleve foreningens ordensreglement/vedtægter herunder de vedtagne parkeringsregler. Ejeren af lejligheden vil være ansvarlig for lejerens efterlevelse af ejerforeningens regler.

Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til en lokal advokat, som kan hjælpe jer med eventuelle ændringer i vedtægterne og efterlevelsen af parkeringsreglerne.

Med venlig hilsen


Advokat Jesper Graff
Dansk BOLIGadvokat, Ballerup

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål