Konstruktionsfejl

Spørgsmål

12.08.2015


Jeg har et tag, der hænger, og fagfolk mener, der er en konstruktionsfejl i bærende spær. Spørgsmålet er så, om jeg kan stille krav til byggefirmaet, der har opført huset. Vi har ingen ejerskifteforsikring, idet vi har boet i huset siden opførelsen, vi har d.d boet i huset ca 8½ år. Hvor mange år kan de stilles til ansvar, er der en forældelseslov der træder i kraft. De har indvilliget i at besigtige huset/skaden pr kulance.

Svar


Kære spørger
I tilfælde af, at du ikke kan finde en aftale-løsning med den pågældende, kan du indhente et syn og skøn eller med det samme indlede en retssag.

Du har formentlig mulighed for at få dækket den største del af omkostningerne herved i den retshjælpsdækning, der vil være en del af din husforsikring.

Forældelse kan afhænge af den konkrete situation ¿ f.eks. hvornår skaden opstod eller blev konstaterbar, men kan også være afhængig af indholdet af den aftale, du oprindeligt havde med den, der har udført eller leveret taget.

Det lyder for mig som om, at problemet kan være stort og dermed have stor økonomisk betydning, hvorfor jeg vil anbefale, at du med det samme tager kontakt til en boligadvokat for at få den nødvendige bistand.

Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål