Opdeling af ejerlejlighed i anparter

Spørgsmål

14.08.2015


Kan regler om ideel anpart anvendes på ejerlejligheder således at forstå, at to søskende fx kan købe een meget stor ejerlejligheder /een matrikel som inddeles i anparter med samejekontrakt osv. Dette primært for at kunne have to separate boliglån.

Svar


Kære spørger

Der er ikke noget til hinder for , at man ejer en ejerlejlighed sammen med andre, og i denne forbindelse er det vigtigt, som I selv skriver, at lave en samejeaftale.

Når man ejer noget som en ideel anpart betyder det, at man ejer ejendommen sammen med en eller flere andre og ikke kan udpege konkret, hvilken del af samejet der er ens eget.

En sådan ejendom kan kun belånes samlet.

Hvis der til den ideelle anpart er knyttet en helt konkret afgrænset brugsret til en bestemt del af den samlede ejendom, taler man normalt om en anpartslejlighed.

En sådan kan normalt belånes særskilt, hvis der er etableret en samejeoverenskomst med de nødvendige præciseringer af ejerskabet og benyttelsesretten m.m..

Der er god grund til at kontakte en boligadvokat for at sikre , at indholdet af en samejeoverenskomst opfylder kreditforeningens betingelser for belåning og for at sikre, at den tinglysningsmæssige ekspedition ikke støder på vanskeligheder under vejs i processen.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål