Inddragelse af fællesarealer

Spørgsmål

28.04.2016


Vi bor i villalejlighed med ideel anpart. Vi ejer stuelejligheden plus størstedelen af kælderarealet som er renoveret. Dette er også anført i samejekontrakten.

Lejligheden på første sal består i følge samejekontrakten af lejligheden samt et kælderrum med adgang fra gårdsplads. Fællesarealer er anført som have og carport.

Da det er et gammel murermesterhus, er der også et fuldt loft over 1.sals lejligheden med adgang fra 1.salslejlighedens entre. Dette loftrum er ikke anført nogle steder. Hverken som fælles areal eller som tilhørende nogle af lejlighederne.

Nu har vi fået lagt nyt tag og har i den sammenhæng snakket om at få lagt et ordentligt gulv i luftrummet. Men.. Hvis er loftrummet..er det fællesareal?

Svar


Kære spørger

Uden at jeg har kendskab til de fysiske forhold vil de to ejere normalt kunne tilrette samejeaftalen til den kommende brug af loftsrummet.

Hvis det ikke giver mening at lade loftsrummet indgå i den fordeling, der allerede foreligger, kan der være mulighed for at lade det være et fællesrum, medmindre kun den ene ejer har adgangsmulighed.

Omkostninger til installationen og fremtidige vedligeholdelsesudgifter skal fordeles/ aftales.

Hvis loftsrummet ændrer karakter og bliver inddraget til egentlig beboelse skal I huske, at der formentlig skal søges om åbningsmulighed til 1 salen (brandforhold) og vil kunne være tale om en ændret værdiansættelse af ejendommen.


Med venlig hilsen/Kind regards

Erik Turley, advokat (H)
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley

Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål