Køb af hus i budrunde

Spørgsmål

26.06.2017


Jeg har 2 spørgsmål til et hus vi har købt i en budrunde for lidt over 2 mdr. siden. 1.: Sælger har skrevet under på at der ikke er støj i boligen i et "HOME" dokument. MEN det viser sig, at der kører et godstog flere gange om dagen som larmer helt enormt hvis vindretningen er i vest. Kan man få nedslag efterfølgende på prisen. 2: Sælger af huset har ikke fjernet indholdet i et stort skur på grunden. Det indeholder SÅ meget malet/Imprægneret træ at det skal køres på lodsepladsen. Vi har et par gange rykket dem for at de fjerner det- det virker ikke som om at de gider fjerne affaldet nu hvor de har solgt huset. HVAD gør man ved det.

Svar


Kære Spørger

Vedr. spørgsmål 1: Teoretisk er det muligt at få erstatning eller et nedslag i prisen. Det kræver dog navnlig, at I kan bevise, at I har betalt en overpris for huset, når der tages hensyn til støjen, og at I ikke var bekendt med, at der lå en jernbane i nærheden. Dette er formentlig bevismæssigt vanskeligt. Noget sådant skal i sidste ende vurderes af en sagkyndig, som i dette tilfælde vil være en ejendomsmægler. Jeg vil derfor anbefale jer at rådføre jer med en ejendomsmægler, og hvis denne mener, at I har betalt for meget, bør I kontakte en boligadvokat, der kan hjælpe jer med at vurdere sagen samt rette krav mod sælgeren.

Vedr. spørgsmål 2: Sælger har pligt til at aflevere ejendommen i ryddeliggjort stand. Den omstændighed, at sælger efterlader et fyldt skur, er misligholdelse af købsaftalen fra sælgers side og erstatningspådragende. Rent juridisk vil I have ret til at lade et firma rømme og bortkøre effekterne i skuret samt kræve udgifterne herved betalt af sælger. Vil sælger ikke betale, må I forfølge kravet ad rettens vej.

Med venlig hilsen / Best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist

Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside

Se tidligere svar fra eksperten

Stil et spørgsmål til Danske BOLIGadvokater

Danske Boligadvokater

Du skal svare på nedenstående spørgsmål for at forhindre spam. Svaret skal skrives med bogstaver.

Senest besvarede spørgsmål