Åbn alleLuk alle

2. Økonomi i tagetagen

Prisen på en tagetage kan variere meget. Den afhænger af, hvor meget du skal ændre på den eksisterende konstruktion, og om du skal også have køkken og bad i tagetagen. Selvsagt gør det også en stor forskel, om du ved samme lejlighed skifter taget.

Hvad koster en tagetage?

Prisen på en tagetage kan variere meget i forhold til opgavens størrelse. Men regn med minimum 15-20.000 pr. m2 for almindelige rum.

Hvis du samtidig lægger nyt tag, etablerer badeværelse eller laver køkken, skal du beregne disse omkostninger oveni. Den endelige pris kan du først få, når du har projekteret din tagetage og kan indhente reelle tilbud på opgaven.

Læg et realistisk budget

Når du bygger tag, skal du etablere en ret bekostelig byggeplads. Du skal fx sætte stillads op og dække taget af, så du sikre dit hus mod skader, der kan komme ovenfra under byggeriet. Derfor kan det i mange tilfælde betale sig at skifte taget ud, når du alligevel skal isolere og ændre på konstruktionen. Men det er selvfølgelig en forudsætning, at det gamle tag er nedslidt.

Se et eksempel på poster, som du kan tage med i budgettet

Indhent tilbud

Du må indhente så mange tilbud på opgaven, som du har lyst til, men i praksis kan det godt betale sig at nøjes med 3-4 tilbud. Tilbuddet skal indeholde en præcis beskrivelse af, hvad det dækker, hvis det ikke refererer til dit eget projektmateriale.

Det er en stor fordel, hvis tilbuddet specificerer prisen på de forskellige dele af byggeriet. Det gør det nemmere at sammenligne tilbuddene, hvis de ikke indeholder helt de samme ydelser.

Det skal fremgå af tilbuddet, hvor længe det er gældende.