Valuarvurdering

  • Opdateret 29. november 2019

Spørgsmål

Min studerende søn på 25 købte per 1.1.19 en andelslejlighed på Frederiksberg for 2,7 mio.

Prisen var sat på baggrund af en helt ny valuarvurdering, der satte ejendommen med 32 boliger til 130 mio. I prisen var inkluderet en "herlighedsværdi", hvilket angiveligt er ulovligt.

Ny valuarvurdering blev lavet, hvorved ejendomsværdien blev sænket til 123 mio. (altså med 5,3%). Dermed har sønnike jo betalt godt 130.000 kr. "for meget" for andelslejligheden.

Hvordan får han dem tilbage?

Svar

Kære Spørger

Andelsforeningen bliver normalt ikke gjort ansvarlig ved for høje prisfastsættelser, selvom foreningen ”godkender” prisen, som valuaren fastsætter.

Valuaren kan blive gjort ansvarlig, hvis denne ved udarbejdelse af vurderingen har lavet ansvarspådragende fejl.

Der kan anlægges overpriskrav mod sælgeren, men det kræver bevis for at andelslejligheden er solgt til overpris.

Om der i din sag kan gøres krav gældende kommer an på en konkret vurdering, hvortil der er behov for yderligere oplysninger, hvorfor jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en boligadvokat.

Med venlig hilsen/Kind regards
Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley
Jeg har altid beskæftiget mig med boligrådgivning – hvad enten der er tale om køb eller salg af boliger.

Der er tale om en helt central del af min rådgivning, hvor jeg lægger vægt på at høj kvalitet og hurtighed går hånd i hånd i rådgivningen af mine klienter.

Med et mangeårigt og indgående kendskab til boligmarkedet i hele Nordsjælland, har jeg en ajourført viden om de forskellige geografiske områders særpræg og prissætning.

Medlemskabet af DanskeBOLIGadvokater bidrager herudover til at fastholde en god og sikker bolighandel til glæde for klienten.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten