Åbn alleLuk alle

2. Økonomi ved vinduer

Prisen på nye vinduer afhænger selvfølgelig meget af dine materialevalg, og hvor mange vinduer du skal skifte.

Læg et realistisk budget

Du kan regne med en pris omkring 4.000 pr. vindue for standardkvalitet. Hvis du samtidig skifter døre, skal du regne med ca. 12.000 pr. dør.

Se et eksempel på poster, du skal have med i budgettet, når du vil skifte vinduer

Tilskud til energirenovering

Du kan søge tilskud til alle typer isoleringsopgaver, herunder også udskiftning af vinduer, udskiftning af gamle vinduer til energiglas og anden renovering, der generelt nedsætter energiforbruget i boligen.

Læs mere om tilskud til energirenovering

Se hvilke forbedringer, du kan søge tilskud til

Din ansøgning skal gå igennem dit energiselskab eller din håndværker, og du skal have energiselskabets eller håndværkerens accept, inden du foretager forbedringerne. Hvis du selv udfører arbejdet, og du ønsker at søge om tilskud, må du ikke købe materialer mv., inden du har ansøgt om tilskud.

Håndværkerfradrag

Energi og klimatiltag giver dig ret til håndværkerfradrag i 2016 og 2017. Du kan få fradrag for energirenovering på 12.000 årligt pr. person i husstanden – også personer under 18. Du kan også få fradrag for energirådgivning om energiforbedringer – dog ikke tilstandsrapporter og energimærkerapporter. Fradraget gælder kun arbejdstimer – ikke materialer.

Læs mere om håndværkerfradraget

Indhent tilbud

Du må indhente så mange tilbud på opgaven, som du har lyst til, men i praksis kan det godt betale sig at nøjes med 3-4 tilbud. Tilbuddet skal indeholde en præcis beskrivelse af, hvad det dækker, hvis det ikke refererer til dit eget projektmateriale.

Det er en stor fordel, hvis tilbuddet specificerer prisen på de forskellige dele af byggeriet. Det gør det nemmere at sammenligne tilbuddene, hvis de ikke indeholder helt de samme ydelser.

Det skal fremgå af tilbuddet, hvor længe det er gældende.