Hvorfor får jeg en anden adresse, end jeg har søgt?

Af og til vil du opleve, at du får et søgeresultat med en helt anden adresse end den, du har søgt på i ejendomsdataopslaget. Det kan fx ske, hvis du søger på leje- eller andelsboliger.

  • Opdateret 28. februar 2024

Når du skriver en adresse i søgefeltet for ejendomsdata på boligejer.dk, får du ikke altid den adresse, som du har søgt på. Det kan fx ske, hvis du søger på leje- eller andelsboliger samt ideelle anparter.

Det skyldes at ejendomsopslaget søgeresultat kun viser ”selvstændige faste ejendomme” med et ejerforhold, der er tinglyst i Tingbogen. Det er ikke tilfældet for andels- og lejelejligheder.

Ved andels- og lejelejligheder har du brugsret til lejligheden jf. din andel eller din lejekontrakt, men ”ejeren af ejendommen” er andelsboligforeningen eller udlejeren.
Derfor får du vist moderejendommen/ejendommens hovedadresse, når du søger på en adresse for en andels- og lejelejlighed. Og den kan være væsentligt anderledes end dén, du har søgt på.

Ved ejerlejligheder kan du søge på en specifik ejerlejlighed og vælge imellem at få et søgeresultat på netop denne lejlighed eller på moderejendommen (ejerforeningen). Det kan du fordi ejerlejligheden er en selvstændig fast ejendom med et ejerforhold, der er tinglyst i Tingbogen.