Privatlivspolitik

Her kan du læse generelt om Boligejers privatlivspolitik samt om privatlivspolitik ved brug af Boligejers tjenester

Privatlivspolitik generelt

Vi er den dataansvarlige – hvordan kontakter du os?

Erhvervsstyrelsen er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. Du finder vores kontaktoplysninger nedenfor.

Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
CVR-nr.: 10150817
Telefon: 35 29 10 00
Mail: erst@erst.dk

Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder:

På e-mail: dpo@em.dk

På telefon: 33 92 33 50

Ved brev: Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. Du har ret til at anmode om indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig, ligesom du har ret til at anmode om at få rettet urigtige oplysninger om dig og i særlige tilfælde ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Herudover har du i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine oplysninger.

Endelig har du ret til at anmode Erhvervsstyrelsen om at modtage dine oplysninger i et almindeligt anvendt og maskinlæsbart format. Sådanne anmodninger skal fremsendes til dpo@em.dk eller via post til Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Hvis du har spørgsmål til behandlingen af dine personoplysninger herunder fx udøvelsen af dine rettigheder er du meget velkommen til at kontakte Erhvervsstyrelsens databeskyttelsesrådgiver på mail: dpo@em.dk eller via post til Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Du kan i øvrigt læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

Log ind på Boligejer

Når du logger på Boligejer.dk, giver du samtykke til, at Erhvervsstyrelsen som dataansvarlig må behandle dine personoplysninger, for at du kan benytte de forskellige tjenester på Boligejer.

Formålene med behandlingen af dine personoplysninger

Vi indsamler og behandler dine personoplysninger med det formål at give dig adgang til de tjenester på boliger.dk, der ikke er offentlig tilgængelige for andre end dig som ejer af en ejendom (eller fuldmagtshaver) Fx

  • Tilstands- og elinstallationsrapporter
  • Bestilling af ejendomsdatarapporter med fortrolige/private oplysninger samt adgang til de rapporter du har købt
  • Oversigt over dine ejendomme
  • Fuldmagter du har oprettet eller afgivet til bestilling af ejendomsdatarapporter med fortrolige/private oplysninger
  • Ansøgning om fastkundeaftaler

Derudover gemmer vi

  • Dine ’Seneste søgninger’ i ejendomsopslaget i 24 timer.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kravet om login følger af OIS-bekendtgørelsen, bek. nr 195 af 07/03/2008.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende oplysninger om dig:

  • Oplysninger om dine bestillinger af varer og tjenesteydelser samt forbrugs- og leveringsoplysninger
  • Oplysninger om din adfærd på vores digitale tjenester
  • NemID/medarbejdersignaturer
  • Cpr/ cvr
  • Navn/virksomhed
  • E-mail/Tlf

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Databehandlere

Erhvervsstyrelsen benytter databehandlere til hhv. hjemmesiden og ejerndomsdatarapportens system, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt på, at du kan benytte vores tjenester og har adgang til dine ejendomsdatarapporter, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

'Spørg eksperten' på Boligejer

Her kan du stille spørgsmål til et panel af eksperter fra Danske BOLIGadvokater.

Når du benytter denne service samtykker du til, at Boligejer.dk behandler oplysninger om dig med det formål at besvare dit spørgsmål. Vi gemmer dit navn, e-mailadresse og dine spørgsmål.

Formålene med behandling af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at besvare dit spørgsmål. Hvis svarene har almen interesse offentliggøres de her på Boligejer.dk til glæde for andre brugere. Alle navne fjernes ved offentliggørelse, så du er sikret anonymitet.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler almindelige personoplysninger som dit navn og e-mailadresse.

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Databehandlere
  • Rådgivere

Erhvervsstyrelsen benytter en databehandler, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os. Herudover videregives oplysningerne til de advokater fra foreningen DanskeBOLIGadvokater, som besvarer din henvendelse jf samarbejdsaftale mellem Boligejer og foreningen.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt, at vi kan yde en god service, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage, konsekvensen heraf vil være at du ikke længere vil kunne benytte denne service.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Nyhedsbrev om ejendomsdatarapporten

Formålene med behandling af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at udsende nyt om ejendomsdatarapporten.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler almindelige personoplysninger - email (obligatorisk), navn og virksomhed ( ikke obligatoriske).

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi benytter en databehandler, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os.

Opbevaring af dine personoplysninger

Oplysningerne vil blive opbevaret, indtil du afmelder dit nyhedsabonnement.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage, konsekvensen heraf vil være at du ikke længere kan modtage nyheder om ejendomsdatarapporten.

Ønsker du således at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på tilmeldingssiden. Du vil derefter ikke længere modtage nyheder om ejendomsdatarapporten.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Boligejer.dk's support

Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Registrering af parter ved kundesupporthenvendelser til hjemmesiden Boligejer.dk
  • Journalisering af henvendelser, der relaterer sig til konkrete sager, med henblik på efterfølgende sagsbehandling
  • Statistik til brug for optimering af sagsbehandling, digitale løsninger og øvrige områder, der ligger inden for Erhvervsstyrelsens ressort

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af:

  • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e, jf. forvaltningslovens § 7 og god forvaltningsskik
  • Offentlighedslovens § 15

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

  • Almindelige oplysninger, herunder navn, e-mail, telefonnummer mv.
  • De øvrige oplysninger, du selv skriver i supporthenvendelsen

Modtagere eller kategorier af modtagere

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Ejendomsdatarapportens support, hvis din henvendelser er sendt til den forkerte support
  • Energistyrelsen, hvis der er problemer med at hente et energimærke, så de kan hjælpe
  • Databehandler, Zendesk

Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer

Vi vil overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU og EØS via vores databehandler Zendesk, idet Zendesk er beliggende i USA.

Vi kan oplyse, at Erhvervsstyrelsen har indgået en databehandleraftale med Zendesk, og at Zendesk er tilsluttet det såkaldte EU-U.S. Privacy Shield, hvormed de omfattede amerikanske virksomheder anses for at ligge i et såkaldt "sikkert tredjeland", altså et land, som EU-Kommissionen har vurderet, har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

Hvor dine personoplysninger stammer fra

Dine personoplysninger stammer fra din/dine supporthenvendelser til kontakt@boligejer.dk - dvs. egen rapportering af navn, e-mailadresse og telefonnummer samt indhold af mails.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt på at vi kan yde en ordentlig service og have den nødvendige dokumentation, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os.

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)
Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Ret til berigtigelse (rettelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning
I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling
Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores eller lovlige behandling af dine personoplysninger.

Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

Ejendomsdatarapportens support

Formålene med og retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger til følgende formål:

  • Registrering af parter ved kundesupporthenvendelser til Ejendomsdatarapporten
  • Journalisering af henvendelser, der relaterer sig til konkrete sager, med henblik på efterfølgende sagsbehandling
  • Statistik til brug for optimering af sagsbehandling, digitale løsninger og øvrige områder, der ligger inden for Erhvervsstyrelsens ressort

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af:

  • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e, jf. forvaltningslovens § 7 og god forvaltningsskik
  • Offentlighedslovens § 15

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende kategorier af personoplysninger om dig:

  • Navn, email, tlf
  • Evt. Virksomhed og adresse
  • Evt. CPR Data, CVR Data, Rid, Pid
  • Fuldmagter til køb af ejendomsdatarapporter
  • Samt evt. øvrige personoplysninger, som du har skrevet ind i supporthenvendelsen

Modtagere eller kategorier af modtagere

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Boligejer’s support, hvis din henvendelser er sendt til den forkerte support
  • Andre myndigheder, hvis de kan hjælpe med at besvare din henvendelse - fx Energistyrelsen, hvis der er problemer med at hente et energimærke.
  • Databehandler, Zendesk, da det er deres system vi benytter til support

Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer

Vi vil overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU og EØS via vores databehandler Zendesk, idet Zendesk er beliggende i USA.

Vi kan oplyse, at Erhvervsstyrelsen har indgået en databehandleraftale med Zendesk, og at Zendesk er tilsluttet det såkaldte EU-U.S. Privacy Shield, hvormed de omfattede amerikanske virksomheder anses for at ligge i et såkaldt "sikkert tredjeland", altså et land, som EU-Kommissionen har vurderet, har et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau.

Hvor dine personoplysninger stammer fra

Dine personoplysninger stammer fra din/dine supporthenvendelser til support@ejendomsdatarapport.dk og telefoniske henvendelser – dvs. egen rapportering af navn, e-mailadresse og telefonnummer samt indhold af mails og telefonsamtaler. Derudover kan der til besvarelse af din henvendelse hentes oplysninger fra systemet bag ejendomsdatarapporten.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt på at vi kan yde en ordentlig service og have den nødvendige dokumentation, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig.

Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder skal du kontakte os.

Ret til at se oplysninger (indsigtsret)
Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Ret til berigtigelse (rettelse)
Du har ret til at få urigtige oplysninger om dig selv rettet.

Ret til sletning
I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Ret til begrænsning af behandling
Du har visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover kun behandle oplysningerne – bortset fra opbevaring – med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

Ret til indsigelse
Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger.

Ret til at transmittere oplysninger (dataportabilitet)
Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overført disse personoplysninger fra én dataansvarlig til en anden uden hindring.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.