Privatlivspolitik

Her kan du læse generelt om Boligejers privatlivspolitik samt om privatlivspolitik ved brug af Boligejers tjenester

Privatlivspolitik generelt

Vi er den dataansvarlige – hvordan kontakter du os?

Erhvervsstyrelsen er dataansvarlig for behandlingen af de personoplysninger, som vi har modtaget om dig. Du finder vores kontaktoplysninger nedenfor.

Erhvervsstyrelsen
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
CVR-nr.: 10150817
Telefon: 35 29 10 00
Mail: erst@erst.dk

Kontaktoplysninger på databeskyttelsesrådgiveren

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine oplysninger, er du altid velkommen til at kontakte vores databeskyttelsesrådgiver.

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver på følgende måder:

På e-mail: dpo@em.dk

På telefon: 33 92 33 50

Ved brev: Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. Du har ret til at anmode om indsigt i de oplysninger, vi behandler om dig, ligesom du har ret til at anmode om at få rettet urigtige oplysninger om dig og i særlige tilfælde ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.

Herudover har du i visse tilfælde ret til at få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine oplysninger.

Endelig har du ret til at anmode Erhvervsstyrelsen om at modtage dine oplysninger i et almindeligt anvendt og maskinlæsbart format. Sådanne anmodninger skal fremsendes til dpo@em.dk eller via post til Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Hvis du har spørgsmål til behandlingen af dine personoplysninger herunder fx udøvelsen af dine rettigheder er du meget velkommen til at kontakte Erhvervsstyrelsens databeskyttelsesrådgiver på mail: dpo@em.dk eller via post til Erhvervsministeriet, att. Databeskyttelsesrådgiver, Slotsholmsgade 10-12, 1216 København K

Du kan i øvrigt læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk.

Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk

Log ind på Boligejer

Når du logger på Boligejer.dk, giver du samtykke til, at Erhvervsstyrelsen som dataansvarlig må behandle dine personoplysninger, for at du kan benytte de forskellige tjenester på Boligejer.

Formålene med behandlingen af dine personoplysninger

Vi indsamler og behandler dine personoplysninger med det formål at give dig adgang til de tjenester på boliger.dk, der ikke er offentlig tilgængelige for andre end dig som ejer af en ejendom (eller fuldmagtshaver) Fx

  • Tilstands- og elinstallationsrapporter
  • Bestilling af ejendomsdatarapporter med fortrolige/private oplysninger samt adgang til de rapporter du har købt
  • Oversigt over dine ejendomme
  • Fuldmagter du har oprettet eller afgivet til bestilling af ejendomsdatarapporter med fortrolige/private oplysninger
  • Ansøgning om fastkundeaftaler

Derudover gemmer vi

  • Dine ’Seneste søgninger’ i ejendomsopslaget i 24 timer.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kravet om login følger af OIS-bekendtgørelsen, bek. nr 195 af 07/03/2008.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler følgende oplysninger om dig:

  • Oplysninger om dine bestillinger af varer og tjenesteydelser samt forbrugs- og leveringsoplysninger
  • Oplysninger om din adfærd på vores digitale tjenester
  • NemID/medarbejdersignaturer
  • Cpr/ cvr
  • Navn/virksomhed
  • E-mail/Tlf

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Databehandlere

Erhvervsstyrelsen benytter databehandlere til hhv. hjemmesiden og ejerndomsdatarapportens system, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt på, at du kan benytte vores tjenester og har adgang til dine ejendomsdatarapporter, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

'Spørg eksperten' på Boligejer

Her kan du stille spørgsmål til et panel af eksperter fra Danske BOLIGadvokater.

Når du benytter denne service samtykker du til, at Boligejer.dk behandler oplysninger om dig med det formål at besvare dit spørgsmål. Vi gemmer dit navn, e-mailadresse og dine spørgsmål.

Formålene med behandling af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at besvare dit spørgsmål. Hvis svarene har almen interesse offentliggøres de her på Boligejer.dk til glæde for andre brugere. Alle navne fjernes ved offentliggørelse, så du er sikret anonymitet.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler almindelige personoplysninger som dit navn og e-mailadresse.

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til følgende modtagere:

  • Databehandlere
  • Rådgivere

Erhvervsstyrelsen benytter en databehandler, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os. Herudover videregives oplysningerne til de advokater fra foreningen DanskeBOLIGadvokater, som besvarer din henvendelse jf samarbejdsaftale mellem Boligejer og foreningen.

Opbevaring af dine personoplysninger

Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige, hvor længe vi vil opbevare dine personoplysninger. Dog kan vi oplyse dig om, at vi vil lægge vægt, at vi kan yde en god service, når vi skal fastlægge, hvor længe dine oplysninger vil blive opbevaret.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage, konsekvensen heraf vil være at du ikke længere vil kunne benytte denne service.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

Nyhedsbrev om ejendomsdatarapporten

Formålene med behandling af dine personoplysninger

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at udsende nyt om ejendomsdatarapporten.

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger følger af databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a.

Kategorier af personoplysninger

Vi behandler almindelige personoplysninger - email (obligatorisk), navn og virksomhed ( ikke obligatoriske).

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Vi benytter en databehandler, der efter instruks fra Erhvervsstyrelsen har adgang i det omfang, det er nødvendigt for at levere deres tjenester til os.

Opbevaring af dine personoplysninger

Oplysningerne vil blive opbevaret, indtil du afmelder dit nyhedsabonnement.

Retten til at trække samtykke tilbage

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke tilbage, konsekvensen heraf vil være at du ikke længere kan modtage nyheder om ejendomsdatarapporten.

Ønsker du således at afmelde dit abonnement, kan du gøre det på tilmeldingssiden. Du vil derefter ikke længere modtage nyheder om ejendomsdatarapporten.

Hvis du vælger at trække dit samtykke tilbage, påvirker det ikke lovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke og op til tidspunktet for tilbagetrækningen. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.