Betaling og gebyr

Der skal betales et gebyr på 100 kr for en ejendomsdatarapport. Gebyret finansierer de omkostninger, der er forbundet med drift og udvikling.

  • Opdateret 23. november 2021

I 2009 besluttede regeringen, at det via one-stop-shopping på internettet skal være lettere at få adgang til en række offentlige ejendomsoplysninger, som skal bruges ved ejendomshandel. Arbejdet er gennemført i regi af projektet DIADEM, som står for DIgital ADgang til oplysninger i forbindelse med EjendoMshandel. Finansudvalget besluttede på samme tidspunkt, at investeringen i DIADEM skal finansieres gennem et gebyr, som skal dække samtlige omkostninger. Erhvervsstyrelsen er ansvarligt for drift og videreudvikling.

Betalingsmodellen følger disse retningslinjer:

  • Der betales ét gebyr for en ejendomsdatarapport for én given ejendom.
  • Gebyret betales ved bestilling af ejendomsdatarapporten, med mindre der er indgået en fastkundeaftale.

Gebyret er fastsat med udgangspunkt i de faktiske omkostninger og indtægter, som skal være i balance. Der er ikke moms på gebyret.

Betalingsmuligheder

Gebyret på 100kr vil blive opkrævet, hver gang der bestilles en ejendomsdatarapport. Når der bestilles en rapport på internettet, skal den betales online med betalingskort. Der kan betales med følgende kort:

OBS: Den 1. januar 2022 ændres gebyret for bestilling af en ejendomsdatarapport fra 100 kroner til 70 kroner. 

Viser betalingskort: Dankort /Dankort Visa, MasterCard, Maestro, VISA, VISA Electron og JCB.

For brugere, der køber mange rapporter, kan det være en fordel at indgå en fastkundeaftale, som giver mulighed for betaling via fakturering.