Brugsret til loftsrum

  • Opdateret 11. september 2019

Spørgsmål

Hejsa

Vi er en lille ejerforening, der overvejer at sælger et tørreloft fra til en lejlighed. Tørreloftet er i dag en del af foreningens fællesareal. På dette fællesareal er der 3 loftsrum, som 3 lejligheder har en brugsret til, men ikke er ejere af. Såfremt ejerforeningen ikke kan finde andre steder i ejendommen til nye rum til de ramte lejligheder, kan ejerne med brugsret så blokere for salget? I så fald de kan det, kan ejerforeningen tilbyde de ramte brugere andre, men betydeligt mindre rum, således at brugerne ikke kan blokerer salget? Og såfremt det ikke er muligt, må ejerforeningen så betale de ramte brugere en økonomisk kompensation for rummene?

Svar

Kære Spørger

Det vil afhænge af hvilke rettigheder ejerne har til loftsrummene.

Hvis det blot er en brugsret som du angiver, vil ejerne normalt ikke kunne modsætte sig at de får mindre tilsvarende pulterrum.

Det kan dog være problematisk helt at inddrage loftsrummene, så modellen med kompensation mener jeg ikke er farbar.

Men måske kan de få en mindre kompensation for de mindre loftsrum, det vil være rimeligt.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten