Fejl i energimærket

  • Opdateret 21. januar 2020

Spørgsmål

Hej

Efter et besøg med sælger, finder vi ud af at der er fejl i energimærket. Der er noteret vandbårent gulvvarme i det ene badeværelse, men det viser sig at være opvarmet med EL.

Jeg kontakter bl.a. mægler, og han tager fat i energikontulenten, som så sender et nyt energimærke.

Den årlige udgift til varme bliver lidt større, ca 724 kr. hvilket jeg mener er sat for lavt. Det skal siges der er en radiator tilsluttet fjernvarmen i badeværelset også. Nu er differencen ikke ret stort, dog mener jeg at den i virkeligheden er større end antaget.

Mit spørgsmål er, om det kan betale sig, at gøre et erstatningskrav gældende over for energikonsulenten her? For jeg tænker at omkostningerne vel bliver højere end erstatningen i første omgang.

Svar

Kære Spørger

Du kan drøfte spørgsmålet med en energikonsulenten, men jeg mener også at sagen er for lille til at det kan svare sig at rejse kravet ved en retssag

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten