Hæve husleje

  • Opdateret 11. juni 2019

Spørgsmål

Jeg udlejer et hus, hvor der både er et oliefyr og et fyr, hvor der kan fyres med koks. Da det er meget billigere at fyre med koks, er dette fyret, som har klaret opvarmning af huset. Koks er imidlertid blevet forbudt til opvarmning fra  01.01.2019. Herefter bliver huset opvarmet med oliefyret, hvilket er meget dyrere.

Kan jeg hæve huslejen, hvis jeg installerer et nyt træpillefyr? Det vil ca koste 30.000 kr.

Svar

Kære Spørger,

Du er som udlejer bundet af den med lejer indgåede lejeaftale. Måtte der med lejer være aftalt, at der som led i lejeforholdet leveres varme, kan der ikke forventes at kunne pålægges lejer en udgift som konsekvens af ændret varmekilde.

Måtte situationen være den, at lejer selv afregner varme, kan man efter en konkret vurdering af lejeforholdet forsøge at gøre gældende, at der er tale om en forbedring af det lejede der kunne medføre en lejeforhøjelse. Dette vil imidlertid kræve en gennemgang af de nærmere omstændigheder omkring vilkårene for det pågældende lejeforhold førend dette vil kunne konkluderes endeligt.

Rasmus H. E. Agathon

Danske Boligadvokater, Frederiksberg

Dette spørgsmål er besvaret af:

Rasmus Hannibal Edberg Agathon
Har du husket at læse det med småt, og har du det fulde overblik over forpligtelserne ved handlen?​

Ellers er det en god idé at få indsat et advokatforbehold i købsaftalen og lade Virtus’ boligadvokater rådgive dig i købet af din drømmebolig.

​Virtus’ boligadvokater har mange års erfaring inden for ejendomshandel, bolighandel og lejeret. Vi hjælper vores klienter med købet af deres drømmeboliger og styrer dem sikkert igennem faldgrupperne ved køb af ejerboliger og andelsboliger. Vi fører derudover retssager omkring mangler ved fast ejendom og har derved skabt en specialistviden inden for mange af de områder, der typisk kan give udfordringer efterfølgende.

​Vores boligadvokater udarbejder en overskuelig oversigt over de væsentlige forpligtelser samt forhold, som man som køber skal være opmærksom på. Herudover styrer Virtus boligadvokater processen sikkert i mål ved tinglysning af skøde, udarbejdelse af refusionsopgørelse og en positiv koordinering med mægler og bank.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten