Hvordan fungerer en fuldmagt

Systemet bag ejendomsdatarapporten gør det muligt for en ejendomsejer elektronisk at oprette og tilbagetrække fuldmagter, så andre end ejeren kan købe en rapport, som også indeholder private oplysninger om ejendommen.

  • Opdateret 9. marts 2021

Via NemID kan en ejendomsejer online udstede en fuldmagt til fx sin boligadvokat, ejendomsmægler, finansielle rådgiver eller et familiemedlem. Modtageren af fuldmagten får dermed mulighed for at købe en rapport med de oplysninger, som almindeligvis er forbeholdt ejeren. Det gælder eksempelvis tilstandsrapporter.

Ejeren kan online og til enhver tid trække udstedte fuldmagter tilbage. Når en fuldmagt er trukket tilbage, kan en tidligere fuldmagtsindehaver ikke længere bestille nye ejendomsdatarapporter på den pågældende ejendom. De rapporter, som allerede er købt eller bestilt, vil fortsat være tilgængelige for den bruger, som oprindeligt bestilte rapporterne via fuldmagt. Hvis indehaveren af en sådan rapport fornyer rapportens oplysninger, vil alene de offentlige oplysninger blive fornyet.

Ejendomsejer kan som alternativ til at udstede fuldmagter til køb af ejendomsrapporter selv købe en ejendomsdatarapport på deres ejendom og dernæst gøre den tilgængelig for andre ved at dele den.