Nyhed

Julehilsen 2021 | Erhvervsstyrelsen

Endnu et anderledes, spændende og travlt år nærmer sig sin afslutning, og julen står for døren. Erhvervsstyrelsen vil gerne benytte anledningen til at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår – og ikke mindst takke for året 2021.

Samtidigt vil vi gerne bruge lejligheden til at kigge tilbage på det forgangne år og kaste et blik mod året, der kommer.

  • 16. december 2021

Året der gik

2021 har været endnu et år præget af COVID-19, hjemmearbejde og omstillingsparathed. Og igen i år har der været øget aktivitet i salget af ejendomsdatarapporterne. Allerede i sidste uge passerede vi antallet af solgte rapporter for hele 2020. Dette vidner om, at ejendomsdatarapporterne i endnu større vidt omfang benyttes i ejendomshandel. Udviklingen i salg af ejendomsdatarapporter i de senere år har været som følgende:

  • 2017  -  131.446 solgte rapporter
  • 2018  -  137.525 solgte rapporter
  • 2019  -  143.725 solgte rapporter
  • 2020  -  158.683 solgte rapporter
  • 2021  -  161.927 solgte rapporter (foreløbige)      

På baggrund af den glædelige øget efterspørgsel har vi i løbet af året intensiveret vores arbejde med sikkerhed og robusthed af systemet. Dette har måske ikke kunne mærkes hos den enkelte, men arbejdet er med til at fremtidssikre systemet. Samtidigt har vi i år igangsat et større arbejde med brugervenlighed, fejlhåndtering og udbygning af rapportens indhold. Dette vil vi fortsætte med i de kommende år, så I vil opleve løbende forbedringer i behandlingstid, datakvalitet og anvendelighed. Derfor opfordre vi, at I fortsætter med at komme med jeres gode idéer og forslag til forbedringer. Ydermere, har vi løbende i 2021 styrket vores faglige spændvidde, for at bedst muligt at kunne bistå kunder og samarbejdspartnere. Dette fortsætter vi også med i de kommende år.     

Alt i alt har 2021 været et godt år for Boliger.dk og ejendomsdatarapporten. 

Det ser vi frem til i 2022

Vi starter året med at nedsætte gebyret på en rapport fra 100 DKK til 70 DKK, som en direkte konsekvens af den øget efterspørgsel. Ellers ser vi ind i et år, hvor der skal arbejdes med indhold og opsætning af boligejer.dk med nye og spændende værktøjer, tilføjelse af nye elementer og indhold i ejendomsdatarapporterne samt større fokus på brugerinddragelse og tværsektorielt samarbejde. Dette vil vi løbende opdatere jer på, så husk at tjekke vores nyheder!  

Vi ser frem til et spædende år.  

 

Glædelig jul og godt nytår!