Lejemål mindre end angivet

  • Opdateret 14. juni 2019

Spørgsmål

Kære Boligbrevkasse!

Vi har lejet et rækkehus gennem de seneste 24 år og har egentlig altid været en smule forundret over, at det skulle være 91,1 kvm i bruottoareal. Vi har tegninger vist boligen set fra oven, og længden af huset passer, men der mangler ca 6 cm i bredden ift. tegningen. Ovenpå har vi skråvægge, og selvom det er vanskeligt selv at måle arealet her, fordi vi skal ud til tagsten, mener vi ikke, at vi kan komme op på 91,1 kvm. Vi mener, det må være 2-4 kvm. mindre. Kan vi gøre noget, og kan det betale sig?

Svar

Kære Spørger

Det er vanskeligt at svare på.

Den procentuelle afvigelser er jo ikke stor og spørgsmålet er også hvilket måleprincip der er anvendt, f.eks. BBR arealer m.v. som tæller med.

Så jeg ville hellere koncentrere mig om det lejedes værdi, d.v.s. om m2 lejen er rimelig sammenholdt med en leje i området for en tilsvarende og sammenlignelig bolig.

Hvis jeres kommune har et huslejenævn vil de måske kunne give jer en indikation.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten