Mangelfulde hård hvidevarer

  • Opdateret 14. februar 2020

Spørgsmål

Jeg overtog et hus d. 01.02.2020. I salgsopstiling var der anført bl.a. opvaskemaskine og køle/fryseskab.

Ved overtagelsen, konstaterede jeg, at opvaskemaskinens skuffer er rustne, dvs. ødelagte, og fryseskabets skuffer er knækkede, altså ødelagte. Endvidere har sælger lavet hul i en dør.

Jeg har påpeget, at købsaftalen er baseret på Dansk Ejendomsmægler standardvilkår, hvorfor bagatelgrænse for hårde hvidevarer ikke finder anvendelse.
Sælger nægter at kompensere for disse skader.

Hvordan skal jeg forholde mig til det?

Svar

Kære Spørger

Sælger burde have oplyst om dette, men det vil ikke kunne svare sig at føre sag om det, så hvis ikke sælger frivilligt vil kompensere dig, kan jeg ikke anbefale dig at gå videre af omkostningsmæssige grunde.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten