Nyhed

Nye boligskatteregler i 2024

Ved årsskiftet i 2024 træder en ny ejendomsskattelov i kraft, der vil medføre markante skattelettelser for boligejere. Samtidig vil boligkøbere opleve ændringer med de nye boligskatteregler, som giver mulighed for skatterabatter.

  • 21. juli 2023

 

Lavere skat for boligejere med den nye ejendomsskattelov

Den 1. januar 2024 vil den nye ejendomsskattelov træde i kraft, og den har gode nyheder til boligejere. Satserne på boligskatten bliver sat markant ned, hvilket betyder, at hele 4 ud af 5 boligejere kan se frem til lavere skatteregninger.

Rabat til nuværende boligejere med stigende skat

For nogle boligejere kan det dog være, at deres bolig er steget så meget i værdi, at boligskatten stiger trods de nye lavere satser. Dette gælder især ejerlejligheder og dyre huse i større byer. Men de nuværende boligejere behøver ikke bekymre sig, da de vil modtage en årlig skatterabat, der sikrer, at de ikke betaler mere i boligskat i 2024 med den nye ejendomsskattelov, end de skulle have betalt med de nuværende regler. Rabatten trækkes fra boligskatten hvert år, så længe de ejer ejendommen, og skal ikke betales tilbage.

Mulighed for skatterabat for boligkøbere med de nye boligskatteregler

Boligkøbere, der overtager en bolig, hvor boligskatten stiger ved overgangen til de nye boligskatteregler i 2024, vil også kunne få en skatterabat. For at drage fordel af denne rabat skal overtagelsesdatoen ligge inden årsskiftet i 2024. Hvis boligkøberne derimod overtager boligen efter årsskiftet, skal de være opmærksomme på, at den fremtidige boligskat kan være højere end den, der blev betalt året før.

Enkle opkrævninger af boligskat for boligejere

Med den nye ejendomsskattelov bliver opkrævningen af boligskat mere enkel for boligejerne. Opkrævningen vil blive samlet i staten, hvilket betyder, at boligejerne vil betale grundskylden løbende over årsopgørelsen i stedet for at få en opkrævning fra kommunen.

På vurderingsportalen.dk kan du se, hvad de nye regler forventes at betyde for boligejere og boligkøbere: