Nyhed

Nyt om vurderinger fra Vurderingsstyrelsen

  • 24. november 2023

Kvalitetstjek har ført til justeringer i 2022-vurderingerne
Vurderingsstyrelsen har gennemført et kvalitetstjek, som i nogle tilfælde har ført til en ændring af den foreløbige vurdering for 2022. Databasen på vurderingsportalen er netop blevet opdateret, så den afspejler disse ændringer, og vi er i gang med at sende besked til de berørte boligejere med digital post.

Kvalitetstjek af de foreløbige vurderinger har ført til justeringer (vurderingsportalen.dk)
Se den opdaterede database: Foreløbige vurderinger (vurderingsportalen.dk)

Foreløbig 2023-vurdering for ejerboligdelen af landbrugs- og skovejendomme samt særlige erhvervsejendomme er offentliggjort
På Vurderingsportalen kan ejere af land- og skovbrugsejendomme med en boligdel samt særlige erhvervsejendomme – hvor ejerne har bopæl på en del af erhvervsejendommen – nu se en foreløbig vurdering for den del af deres ejendom, der relaterer sig til ejerboligenheden. 
Foreløbige vurderinger for landbrugs- og skovejendomme (vurderingsportalen.dk)

Den øvrige vurdering af produktionsjorden samt evt. øvrigt erhvervsareal, som udgør grundlaget for beskatningsgrundlaget på ejendomsskattebilletten, vil blive offentliggjort til december.

Beregneren på vurderingsportalen
Hidtil har den simple skatteberegner været at finde to steder på vurderingsportalen - på sider målrettet henholdsvis eksisterende boligejere og nye boligkøbere, der overtager efter nytår. Vurderingsstyrelsen har nu afpubliceret førstnævnte af disse sider, fordi eksisterende boligejere får et mere retvisende billede ved at gå ind på forskudsopgørelsen og se den forventede boligskat der.
Hvis I fremover skal bruge beregneren, skal I derfor kigge her: Ny bolig i 2024: Hvad sker der med skatten? (vurderingsportalen.dk)