Hvordan ser jeg tilstandsrapporter?

En tilstandsrapport er en privat rapport, som ejeren har betalt for ifm. en bolighandel, hvor der er tegnet ejerskifteforsikring. Du kan se din tilstandsrapport i ejendomsopslaget. 
 

  • Opdateret 28. februar 2024

Når du søger på en ejendom og henter ejendomsdatarapporten, kan du se, om der er lavet én eller flere tilstandsrapporter på ejendommen, og hvornår de er lavet. Men du skal være logget ind som ejer af ejendommen med MitID, for at kunne læse dem. Eller hvis du har en fastkundeaftale samt dokumentation for at du må se fortrolige oplysninger. 

Hvis du ikke er logget ind som ejer, kan du kun se rapportnummeret samt dato for udarbejdelsen. Tilstandsrapporter udarbejdet før 20. oktober 2004 bliver ikke vist med dato for udarbejdelsen. I datofeltet vil der for disse rapporter stå 01-01-1900

Hvis der ikke er angivet nogen tilstandsrapporter, er der aldrig lavet en rapport på ejendommen. Der er dog enkelte rapporter udarbejdet før 20. oktober 2004, som ikke kan vises eller udskrives, da det ikke har været teknisk muligt at lægge dem ind i systemet.

Bemærk: for ejerlejligheder o.lign. er tilstandsrapporterne i nogle tilfælde registreret på 'moderejendommen', da rapporterne bliver udarbejdet for hele bygninger.

  • Log ind med dit private MitID
  • Gå til forsiden
  • Indtast adresse på ejendommen/boligen og søg
  • Klik på linket til "Tilstandsrapport" eller klik på "Køb ejendomsrapport"

Ejendomsdatarapporten skal bestilles med "private/fortrolige oplysninger", hvis du ønsker at kunne tilgå tilstandsrapporterne. Det kan du som ejer af boligen eller med en fuldmagt. 

Hvis linket til tilstandsrapporten ikke er aktivt, så prøv at logge ind med dit private MitID, før du fremsøger din ejendom.

Og tjek, at du ikke har flere vinduer åbne, hvor du ikke er logget ind.

Det kan også være, at du ikke står som ejer af ejendommen. Det kan du se under Ejeroplysninger i ejendomsopslaget.

Hvis du har problemer med at indhente din tilstandsrapport, kan du kontakte Huseftersynsordningen i Sikkerhedsstyrelsen.


Sikkerhedsstyrelsen
Tlf. 3373 2000
E-mail: sik@sik.dk