Hvordan ser jeg tilstandsrapporter?

En tilstandsrapport er en privat rapport, som ejeren har betalt for ifm. en bolighandel, hvor der er tegnet ejerskifteforsikring. Du kan se din tilstandsrapport i ejendomsopslaget.

  • Opdateret 9. marts 2021

Når du søger på en ejendom, kan du se, om der er lavet én eller flere tilstandsrapporter på ejendommen, og hvornår de er lavet. Men du skal være logget ind som ejer af ejendommen med NemID, for at kunne læse dem.

Hvis du ikke er logget ind som ejer, kan du kun se rapportnummeret samt dato for udarbejdelsen. Tilstandsrapporter udarbejdet før 20. oktober 2004 bliver ikke vist med dato for udarbejdelsen. I datofeltet vil der for disse rapporter stå 01-01-1900

Hvis der ikke er angivet nogen tilstandsrapporter, er der aldrig lavet en rapport på ejendommen. Der er dog enkelte rapporter udarbejdet før 20. oktober 2004, som ikke kan vises eller udskrives, da det ikke har været teknisk muligt at lægge dem ind i systemet.

Bemærk: for ejerlejligheder o.lign. er tilstandsrapporterne typisk registreret på 'moderejendommen', da rapporterne bliver udarbejdet for hele bygninger.

  • Log ind med dit private NemID
  • Gå til forsiden
  • Indtast adresse på ejendommen/boligen og søg
  • Kig under menupunktet "Tilstandsrapport"

Hvis du står registreret som ejer af ejendommen vil linket til tilstandsrapporten være aktivt
 

Hvis linket til tilstandsrapporten ikke er aktivt, så prøv at logge ind med dit private NemID, før du fremsøger din ejendom.

Og tjek, at du ikke har flere vinduer åbne, hvor du ikke er logget ind.

Det kan også være, at du ikke står som ejer af ejendommen. Det kan du se under Ejeroplysninger i ejendomsopslaget.

 

Boligejers ejendomsopslag understøtter ikke NemID til erhverv ift. tilstandsrapporter. Du kan i stedet at kontakte Huseftersynsordningen i Sikkerhedsstyrelsen.


Sikkerhedsstyrelsen
Tlf. 3373 2000
E-mail: sik@sik.dk