Vandindtrængning i ejerlejlighed

  • Opdateret 14. august 2019

Spørgsmål

I 2015 flyttede vi ind i en ejerlejlighed i 2 plan. Ejerforeningen består af 178 lejligheder hovedsageligt tæt lav bebebyggelse. Efter 1/2 år konstaterede vi vandindtrængning på 1. sal. Dette blev rapporteret til ejerforeningen, som siden har forsøgt at finde lækket, men ind til nu uden resultat. Siden juni 2017 har man fjernet isolering over vinduer og døre i værelset, hvilket har gjort værelset uegnet til beboelse særligt i vinterhalvåret. Ejerforeningen reagerer utroligt langsomt, når man har konstateret at et forsøg på reparation mislykkes. Kan vi kræve erstatning for vores manglende mulighed for at bruge værelset til beboelse i godt 2 år? Kan vi gøre andet for at ejerforeningen til at sætte gang i sagen, f.eks. tilbageholde vores ejerforeningen bidrag eller trække foreningen i retten?

Svar

Kære spørger

Nej, det vil næppe være muligt at få erstatning for den manglende mulighed for at anvende værelset.

I skal absolut ikke lade være med at betale ejerforeningsbidrag, da dette udløser misligholdelse fra jeres side.

Hvis det går for langsomt, bør I kontakte en boligadvokat, som kan tage dialogen med ejerforeningen og sætte nogle frister for udbedringen.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten