BFE-nummer og vurderingsejendomID

BFE-nummer og vurderingsejendomID er entydige og unikke identifikationsnøgler af bestemt fast ejendom samt gældende vurderinger. 

  • Opdateret 12. januar 2024

Hvad er et BFE-nummer? 

Et BFE-nummer er et nyt ejendomsbegreb, der fremover bruges til at identificere en bestemt fast ejendom. Alle bestemte faste ejendomme på landsplan får tildelt et unikt BFE-nummer. Bestemt fast ejendom omfatter samlet fast ejendom, bygninger på fremmed grund, ejerlejligheder og jordstykker, som fremover tilknyttes matriklen. 

BFE-nummeret erstatter det kommunale ejendomsnummer, som fremadrettet vil være den entydige nøgle til at identificere ejendomme og bistå ejendomshandel i Danmark. 

 

Hvad er et vurderingsejendomID?  

Et vurderingsejendomID er et nyt begreb, der bruges til at identificere en vurderingsejendom. En vurderingsejendom udstilles og samles under et vurderingsejendomID. Under dette ID vil gældende vurderinger fremgå og ligeledes kommer denne nøgle også til at erstatte det kommunale ejendomsnummer. Et vurderingsejendomID vil kunne samle én eller flere bestemte faste ejendomme under sig. 

Kort sagt: Alle BFE-numre har ét vurderingsejendomID, hvorimod ét vurderingsejendomsID kan indeholde flere BFE-numre.