Byggeteknik

  • Opdateret 11. oktober 2021

Spørgsmål

Sidste år begyndte der at løbe vand ned til underboen, da vandlåsen i badeværelsesgulvet stoppede til.

Gulvet var slidt, lavet af linoleum og, viste det sig, uden vådrumsmembran.

Derfor fik jeg skiftet hele gulvet, inklusive membran, støbning og alt hvad der skulle til for at badeværelse blev fornyet og lovliggjort.

Nu har jeg desværre oplevet at der ved stoppet vandlås atter løber vand ned til underboen.

Jeg har reklameret til firmaet der har stået for renoveringen, men de mener at det er helt normalt og at jeg bare må acceptere at underboen får vand ned, hvis jeg ikke renser vandlåsen tit nok.

Men kan det være rigtigt? Det lyder ærligt talt absurd. Jeg tør dårligt gå i bad uden at tage vandlåsen op og se om den er ved at stoppe til.

Svar

Kære Spørger

Spørgsmålet angår byggeteknik – ikke juridiske forhold – og er således uden for mit kompetenceområde.

Jeg mener dog lige som dig, at det må være almindelig sund fornuft, at der naturligvis ikke skal dryppe vand ned til underboen, hvis gulvet er nyrenoveret og lever op til nugældende byggeforskrifter.

Min anbefaling er derfor at hyre en byggeteknisk rådgiver, der kan besigtige badeværelset og vurdere sagen.

Hvis han vurderer, at gulvet ikke er udført korrekt, bør du foretage retslige skridt over for byggefirmaet. Dette bør ikke koste mere end nogle få tusinde kroner.

Der findes også ankenævn for håndværksfirmaer, som kan træffe afgørelse i tvister mellem forbrugere og virksomheder, herunder eksempelvis Håndværkets Ankenævn og Byggeriets Ankenævn.

Det kan således også være en mulighed at klage hertil. Nævnene kan som led i deres behandling af sagen kan foretage syn og skøn, dvs. lade en uvildig sagkyndig undersøge byggeriet og vurderer, om det er udført korrekt.

Med venlig hilsen,

Henrik Palmkvist

Dansk BOLIGadvokat, København Ø

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist
Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten