Fællesvaskeri nævnt i lejekontrakt eksisterer ikke

  • Opdateret 16. september 2019

Spørgsmål

Hej Boligadvokater

Jeg er for nyligt flyttet i lejlighed, hvor der i lejekontrakten stod, at der er adgang til fællesvaskeri. Det viser sig dog efter at vi er flyttet ind, at der aldrig har været et fællesvaskeri. Hvad gør jeg nu? Har jeg ret til fællesvaskeri eller en form for kompensation?

Mvh. En frustreret lejer

Svar

Kære spørger

Hvis der i lejekontrakten er anført, at du har adgang til fællesvaskeri, men det ikke er tilfældet, kan du kræve, at udlejer opfylder sin forpligtelse til at stille fællesvaskeri til rådighed for dig.

Dette kan udlejer f.eks. gøre ved at skaffe dig adgang til et fællesvaskeri andetsteds. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, vil jeg anbefale dig at forhandle med udlejer om en løsning. Det kunne eksempelvis være, at udlejer installerer en vaskemaskine i din lejlighed eller yder et afslag i lejen.

Hvis udlejer hverken er til at "hugge eller stikke i", vil jeg anbefale dig at indbringe sagen for Huslejenævnet. Det er sandsynligt, at Huslejenævnet på en eller anden måde kan pålægge udlejer at opfylde sin forpligtelse over for dig.

Virker intet af ovenstående, vil en løsning kunne være at kræve et afslag i lejen. Dette vil dog kræve anlæg af en retssag mod udlejer, til hvilken du bør alliere dig med en advokat, der har forstand på lejeret.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Danske Boligadvokater, København

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist
Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten