Forkert placeret af hæk ift. skelpæle

  • Opdateret 1. juni 2021

Spørgsmål

Hej Danske boligadvokater Jeg har overtaget et hus for nu 3 år siden. Jeg blev i den forbindelse ikke forevist hvor skellet går til naboen. Jeg har efterfølgende erfaret at hækken til naboen står ca. 2 meter inde på min grund ift. skelpælen (som var banket ned under jordniveau). Efterfølgende har jeg fået stadfæstet skellets placering ved landinspektør. Mit spørgsmål er hvem der hæfter økonomisk for omkostningerne ifm. landinspektør/hegntilsyn og flytning af hækken så den er placeret i skellet? Jeg har kontaktet min forsikringsselskab som angiver ejerskifteforsikringen ikke dækker.

Svar

Hej spørger

Omkostninger til skelsagen bør kunne dækkes under din husforsikring og tilsvarende for hegnssyn. Du vil her typisk have en retshjælps forsikring. Du bør være opmærksom på at den også indeholder en selvrisiko på normalt 10 %.

Omkostninger til flytning af hæk eventuel ny hæk afgøres  i 1 instans af hegnssynet.I henseende til hvem der endeligt skal dække skel og hegnssynssagens omkostninger, kan dette særskilt afgøres af hegnssynet, hvis spørgsmålet indbringes for dem.

Der er dog en frist på 8 uger til at indbringe omkostningsspørgsmålet for skelsagen til hegnsynet.

Med venlig hilsen

Dennis Holm Pedersen
Dansk BOLIGadvokat, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Dennis Holm Pedersen
Rådgivning ved køb eller salg andelsbolig, hus, lejlighed eller anden fast ejendom samt testamente og ægtepagter.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten